Народните представители обсъждат двата проекта – на ГЕРБ и на БСП,

...
Народните представители обсъждат двата проекта – на ГЕРБ и на БСП,
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат проектите на ГЕРБ и на БСП за бъдещето на АЕЦ Белене

Народните представители разискват двата плана – на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия, за бъдещето на АЕЦ " Белене ".

И в двете решения е заложена опцията на пазарен принцип да се потвърди, че планът е реален.

За разлика от ръководещите социалистите упорстват да се анулира мораториумът за строителството на АЕЦ " Белене " от 2012 година Според заместник-председателя на " Българска социалистическа партия за България " Жельо Бойчев неналичието на анулация на възбраната връзва ръцете на държавното управление в преговорния развой:

„ Решението на ГЕРБ аз го чета единствено по един метод – като липса на доверие към вас, към българското държавно управление, което би трябвало да организира тези договаряния и по-късно да показа разновидностите за реализация. И тогава ще преценяме кое е преференциално и кое не е преференциално за страната, само че да ви дадат мандат да водите договаряния, да ви вържат ръцете… всичко друго, само че това за мене е бламиране, а да не се анулира решението на Народното събрание март месец 2012 година – е двуличие, сътрудници от ГЕРБ “.

Александър Ненков от ГЕРБ опроверга изказванията на левицата. Той призна, че методът на ръководещите е внимателен, само че с него се дават ясни граници за договаряния:

„ И имаме вяра, че в случай че бъдещите вложители в действителност имат съществено предпочитание и виждат сериозен капацитет –  стопански и финансов, в този план, то те биха били склонни да поемат по-големия риск, без да твърдим с гръмки заглавия по какъв начин рестартираме плана. Нищо не рестартираме. Даваме просто мандат за идващите пет месеца да се създадат вероятно изследвания какъв би бил същинският инвеститорски интерес “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР